fbpx
logo forno beige 2024 - Il Forno Italiano - Italiensk restaurang Uppsala
Winemaker's Dinner - 24 april

Ett fåtal gånger om året bjuder vi in en vinproducent till restaurangen. Den 24 april kl 18.30 kommer Villa Trasqua från Chianti, Toscana, och håller i en vinprovning hos oss. Detta ihop med  en fyrarätters-meny. Boka i god tid, begränsat antal platser finns.

Luciano Allora - Il Forno Italiano - Italiensk restaurang Uppsala

Il Forno Italiano - klassisk Italiensk restaurang i Uppsala

Välkommen till Il Forno Italiano, vi är en italiensk restaurang i Uppsala med en mysig toskansk atmosfär. En liten del av Italien, mitt i Uppsala på S:t Olofsgatan 8. Njut av färsk pasta, vedugnspizza och allt annat gott som det italienska köket erbjuder.

Italiensk restaurang Uppsala

Middagar för större sällskap

För sällskap om 10 personer eller fler behöver vi manuellt lägga in er bokning. Vänligen se våra sällskapsmenyer där alla i sällskapet själva kan välja sina rätter. Njut av en lång italiensk middag med friheten att varje gäst själv väljer vad de önskar att äta, vare sig det är pasta, något från grillen eller vegetariskt / veganskt. 

En vinlista med det bästa från Italien

Italienska viner är gjorda för italiensk mat. De två går hand i hand, och likt ett äktenskap förstärker de varandra. På Il Forno Italiano har vi ett fantastiskt stort sortiment av magnifika italienska viner såsom Amarone, Barolo, Brunello, Ripasso, Chianti m.m.

Kontakta oss
Öppettider
Måndag - fredag 16.00 - 23.00
Lördag 12.00 - 23.00
Söndag 12.00 - 21.00

Vänligen observera att köket stänger 1 timme innan restaurangen.

forno jan13 10 - Il Forno Italiano - Italiensk restaurang Uppsala

Spana in vår butik med italienska delikatesser

I entrén till restaurangen hittar du många italienska delikatesser. Hantverkspasta, olivoljor, godis, allt det goda från Italien hittar du hos oss. Nu kan du även beställa dessa varor genom hemsidan och kika igenom allt vi har att erbjuda, välkommen!

Evenemang och vinprovningar i Uppsala

Il Fornos nyhetsbrev

Prenumerera för att hålla dig uppdaterad om de kommande evenemangen som Wine Maker’s Dinner, vinprovningar och menybyten på Il Forno Italiano i Uppsala.

Jobba på Il Forno Italiano

Vi söker just nu personal som vill jobba på heltid och anta sig nya utmaningar. Välkommen att skicka in ditt CV till epostadressen nedan eller använd knappen för att komma till ett formulär!

FAQ
Vanliga frågor

Take away Uppsala

Ja, vi har take away pizza och pasta. Ni kan enkelt beställa take away för upphämtning via denna länk!

Nej tyvärr erbjuder vi inte hemleverans men ni är välkomna att beställa via denna länk så kan ni välja vilken tid ni vill komma förbi restaurangen och hämta maten.

För mindre beställningar, upp till 1000 kr, kan ni beställa direkt från vår hemsida och hämta upp maten inom 30-40 minuter. För större beställningar hade det varit bra att få in beställningen en dag innan så att vi har tid att förbereda allt. 

Mat - Italiensk restaurang i Uppsala

Vi vill ge er en genuin Italiensk matupplevelse även om vi befinner oss långt norr om Italien! Vi arbetar uteslutande med de bästa råvarorna och hanterar dem varsamt.
I Italien har varje region en stark mattradition med egna specialiteter, både när det gäller mat och vin.
I söder är man mest känd för sin spagetti. Bologna har sina tortelloni och i Milano kan du njuta av olika risottorätter. Napoli räknas som moderstaden för pizza. Välj gärna ett gott vin från vår genomarbetade vinlista för en fulländad Italiensk matupplevelse.

Vi serverar det bästa från dessa utvalda delarna av Italien!

Ja, vi kan erbjuda glutenfri pasta som Fettucine con Filetto, Fettucine con Pollo, Linguini allo Scoglio, Pappardelle all´arrabbiata, Risotto. All pizza går att göra glutenfri.

Vi serverar romersk pizza på Il Forno Italiano, med tunn och krispig deg.

Vi serverar färsk pasta levererad till oss veckovis från vår samarbetspartner i Stockholm. 

Vi tar dessvärre inte emot betalningar med kontanter.

Vi har flera italienska veganska rätter som bruschetta, canneloni med basilikapesto, svampgnocchi, vegansk pizza (vi har veganost) och även sorbet.

Större sällskap

Vi anordnar regelbundet Wine Maker’s Dinner, öppnandet samt tillfälle att prova parmesanhjul, olivoljeprovning, vinprovningar och grappaprovning. Allt detta på Il Forno Italiano i Uppsala.

Vill ni boka för större sällskap kan ni använda er av denna länk för att komma till ett formulär, alternativt att maila oss på [email protected] med ert önskade datum, tid och antal gäster.

Vi serverar ofta stora sällskap mellan 10 och upp till kapacitet av 120 sittande gäster.

Ni kan absolut abonnera restaurangen för bröllop, examen eller liknande evenemang. 

Här har vi möjlighet att skräddarsy en meny efter era önskemål. Kontakta oss så ordnar vi ett möta för att se vad vi kan erbjuda er.

På Il Forno Italiano i Uppsala anordnar vi regelbundet:

  • Wine Maker’s Dinner.
  • Öppnandet och provandet av hela parmesanhjul.
  • Avsmakning av olivolja.
  • Vinprovningar.
  • Grappaprovningar.

Övrigt

På lördagar och söndagar öppnar vi kl. 12 och serverar då à la carte. Resterande veckan öppnar för middag kl. 16!

Ja vi är specialiserade på Italienska viner och vi gillar verkligen att prova annorlunda och nya druvor, stilar och kvaliteter. Vi ger prioritet till mindre, familjeägda vinmakare som producerar mindre kvantiteter. För ett större fokus på kvaliteten av vinet. 

På Il Forno Italiano i Uppsala anordnar vi regelbundet:

  • Wine Maker’s Dinner.
  • Öppnandet och provandet av hela parmesanhjul.
  • Avsmakning av olivolja.
  • Vinprovningar.
  • Grappaprovningar.

Vi bakar vår pizza i en vedugn.

Ja vi säljer presentkort, ni är välkomna förbi restaurangen när vi har öppet. Ni kan även beställa kortet via denna länk under kategorin presentkort. Kortet levereras hem till er inom 3-4 arbetsdagar.

Il Forno Italiano slog upp dörrarna först 2003 och kallades då Il Forno a Legna. Med nytt ägarskap, samma som idag, bytte vi namn till Il Forno Italiano. Namnbytet ägde rum för att vi bedömer detta som ett lämpligt namn för en restaurang som menar att servera den bästa Italienska kulinariska upplevelsen i Uppsala.

Bokningsförfrågan

Vad kul att ni vill komma och äta hos oss! Vänligen fyll i formuläret så hör vi av oss, observera att detta inte bekräftar er bokning.

Jobba med oss

Vad kul att du vill jobba med oss! Vänligen fyll i formuläret så hör vi av oss.