Il Forno Italiano - klassisk Italiensk restaurang i Uppsala
Il Forno Italiano är en klassisk italiensk restaurang i Uppsala med en mysig toskansk atmosfär.
Vi kan erbjuda ett stort urval av antipasti, risotto, färsk pasta, typiskt italienska huvudrätter, vedugnsgräddade pizzor samt genuina desserter.
Meny - Il Forno Italiano
-
PANE ALL´AGLIO 75 :-
Ungsbakat vitlöksbröd toppad med parmigiano reggiano
-
BURRATA SALVIA ASPARAGI E BURRO ROSOLATO 165 :-
Handgjord delikatessmozzarella från Apulien, serveras med sparris, friterad salvia och brynt smör.
-
CARPACCIO DI FILETTO DI MANZO 175 :-
Carpaccio med hasselnötskräm, ruccola, picklad rödlök, svarta taggiasca oliver, friterad jordärtskocka och riven Parmegiano Reggiano.
-
BRUSCHETTA AL PROSCIUTTO DI PARMA 165 :-
Grillad focaccia med stracciatella, hackad tomat, vitlök, olivolja, basilika och lök toppad med balsamicopärlor och Prosciutto di Parma 16 månader.
-
FOCCACIA VEGANA FATTA IN CASA 169 :-
Grillad hembakad foccacia med vegansk ricotta gjord på cashewnötter serveras med rostade hasselnötter samt tryffelhonung och rosmarin. (Vegansk)
-
ARANCINI DI RISO RIPIENI ALL´NDUJA 135 :-
Friterade risottobollar fyllda med nduja, salami och chili toppad med parmesan.
-
GAMBERI AL PICCANTE 155 :-
Tigerräkor i het vitlöksolja och färsk chili.
-
VITELLO TONNATO CLASSICO 175 :-
Kallskuren kalvstek med tonfiskkräm och kapris.
Italienska charcuterier
-
ANTIPASTO MISTO DELLA CASA (2 personer) 315 :-
Vårt urval av italienska charcuterier, ostar, inlagda grönsaker, oliver, tapenader och snacks.
-
ANTIPASTO MISTO DELLA CASA ( 3-5 personer) 550 :-
Vårt urval av italienska charcuterier, ostar, inlagda grönsaker, oliver, tapenader och snacks.
-
FETTUCINE CON VITELLO E SALSA TARTUFATA 265 :-
Krämig tryffelpasta på fettucine med kalvfile, babyspenat och parmesan.
-
CANNELLONI RIPIENI AI SPINACI E FUNGHI (VEGANSK) 245 :-
Svamp och spenatfylld cannelloni med vegansk basilikapesto toppad med semitorkade tomater, rucola och limedressing, gratineras i vedugnen.
-
FETTUCCINE CON FILETTO E PANCETTA (BACON) IN SALSA ROSA 275 :-
Fettuccine med oxfilé, Parmigiano Reggiano, grönsaker samt salsa, toppas med knaperstekt bacon.
-
PAPPARDELLE ALL´ARRABIATA CON SALSICCIA (KORV) E BURRATA 245 :-
Pappardelle med arrabiata-tomatsås och salsiccia, toppad med burrata och hemgjord basilikapesto.
-
TORTELLONI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO 285 :-
Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.
-
LINGUINI ALLO SCOGLIO 275 :-
Linguni med tigerräkor, bläckfisk och blåmusslor i hummersås. Toppad med havskräfta.
-
RISOTTO AI FUNGHI E TARTUFO NERO 245 :-
Risotto med blandsvamp och svart tryffelcreme. Toppad med friterad grånkål och svart tryffel.
Pizza
Extras
-
MARGHERITA 165 :-
San Marzano DOP tomatsås, buffelmozzarella, fior di latte, cocktailtomater och färsk basilika.
-
BOSCO DI PARMA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, champinjoner, cocktailtomater, rucola, prosciutto di Parma och Parmigiano Reggiano DOP.
-
VERDURE 185 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, grillad aubergin, zucchini, paprika, rödlök, cocktailtomater, chilitapenade, pesto och kronärtskockskräm.
-
QUATTRO FORMAGGI 185 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, taleggio, gorgonzola, Parmigiano Reggiano DOP, körsbärstomater och basilika
-
ALLA DIAVOLA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, salami, färsk chili, lök, pesto, körsbärtomater, vitlöksolja och pinjenötter.
-
SALSICCIA CON RICOTTA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, salsiccia, körsbärstomater, ricottaost, rödlök, pinjenötter, chili och basilka.
Il Classico
-
QUATTRO STAGIONI 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, tigerräkor, prosciutto di Parma, sardeller, kaprisbär och cocktailtomater.
-
POLLO DELLA CASA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, tryffelmarinerad kycklingfilé, pinjenötter, färsk spenat.
-
FILETTO DELLA CASA 205 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, oxfilé, kantareller, zucchini, grillad aubergine, rödlök, grön sparris, körsbärstomater, färska rosmarin, basilikacremè.
-
PESCATORA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, havets läckerheter, körsbärstomater, persilja, vitlökscremé.
-
N´DUJA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, buffelmozzarella, straciatella, rödlök, Parmigiano Reggiano, soltorkade tomater, oliver, N´duja (stark korv från Kalabrien).
Pizze Bianche
-
MORTADELLA 195 :-
Straciatella, siciliansk pistagecreme DOP, spenat, mortadella, Bologna IGP svarta taggiasca oliver, krossad pistage.
-
CHEVRE 185 :-
Fior di latte, chevreost, rödbetor, honung och valnötter.
-
FUNGHI E TARTUFO 195:-
Fior di latte, färska champinjoner, shiitakesvamp, tryffelvinägrett och basilika.
-
CARPACCIO 185 :-
Fior di latte, bresaola, rucola, Parmigiano Reggiano DOP, citron och olivolja.
-
LÖJROMSPIZZA 275 :-
Fior di latte, löjrom, picklad rödlök, jordärtskocka och creme fraiche.
Extras
VEGANOST FINNS SOM ALTERNATIV.
FRÅGA OSS OM GLUTENFRI PIZZABOTTEN. (extra 35:-)
-
OSSOBUCO DI VITELLO 295 :-
Bräserat kalvlägg med vitt vin och tomater. Serveras med gremolata och saffransrisotto.
-
FILETTO ALL’AMARONE 425 :-
Grillad svensk oxfilétournedos med amaronesås, toppad med smörstekt svamp. Serveras med potatiskaka.
-
FILETTO DI VITELLO ALLA GRIGILA 325 :-
Kalvfilé på en bädd av spetskål serveras med tryffelsky, smörstekt svamp och mandelflarn.
-
HALIBUT AL FORNO N SALSA AL VINO BIANCO 385 :-
Ugnsbakad hälleflundra med vitvinssås och salviaolja serveras med kokt kulpotatis och friterad grönkål.
-
CACIUCCO ALLA IL FORNO 295 :-
Fiskgryta med dagens fisk, blåmusslor och handskalade räkor serveras med saffransaioli och potatis.
-
GNOCCOLONI RIPIENI PESTO E NOCCIOLE 275 :-
Veganska kroppkakor fyllda med pesto, rostade hasselnötter och friterad jordärtskocka.(Vegansk)
Pasta
-
Spaghetti al Olio d’Oliva e Parmiggiano 79 :-
Med olivolja och parmesan
-
Spaghetti al Pomodoro e Basilico 85:-
Med tomatsås och basilika
-
Spaghetti alla Bolognese 89 :-
Med köttfärssås
Pizza
-
Margherita 85 :-
Mozzarella Fior di Latte, tomatsås, basilika
-
Vesuvio 95 :-
Mozzarella Fior di Latte, tomatsås, Parmaskinka
-
Capricciosa 95 :-
Mozzarella Fior di Latte, tomatsås, Parmaskinka, svarta oliver, champinjoner
Kött på spett
-
Spiedino di Pollo 95 :-
Kycklingspett med pommes och grönsallad
-
Spiedino di Manzo 95 :-
Oxfiléspett med pommes och grönsallad
Här presenterar vi ett antal fasta menyer, allt för att ert sällskap ska få maten serverad samtidigt.
Alla väljer samma meny men kan i den välja olika altenativ.
-
2-rätters 395 :-
Varje gäst väljer en egen varmrätt och dessert av följande.
Huvudrätter – Välj en av följande per person
-
1. CANNELLONI RIPIENI AI SPINACI E FUNGHI
Svamp- och spenatfylld cannelloni med vegansk basilikapesto toppad med semitorkade tomater, rucola och limedressing, gratineras i vedugnen. VEGANSK
-
2. TORTELLONI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO
Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.
-
3. OSSOBUCO DI VITELLO
Bräserat kalvlägg med vitt vin och tomater. Serveras med gremolata och saffransrisotto.
-
4. CACIUCCO ALLA IL FORNO
Fiskgryta med dagens fisk, blåmusslor och handskalade räkor serveras med saffransaioli och potatis.
Dessert – Välj en av följande per person
-
CAFFÉ E TIRAMISU
Tiramisu med bryggkaffe.
-
CAFFÉ E SORBETTO
Sorbet med bryggkaffe.
-
VEGANSK CHOKLADKAKA
Serverad med en kula hallonsorbet, bryggkaffe.
-
3-rätters 550 :-
Varje gäst väljer en egen förrätt, varmrätt och dessert av följande.
Förrätter – Välj en av följande per person
-
1. FOCCACIA VEGANA FATTA IN CASA
Grillad hembakad foccacia med vegansk ricotta gjord på cashewnötter serveras med rostade hasselnötter samt tryffelhonung och rosmarin. (Vegansk)
-
2. BURRATA SALVIA ASPARAGI E BURRO ROSOLATO
Handgjord delikatessmozzarella från Apulien, serveras med sparris, friterad salvia och brynt smör.
-
2. GAMBERI AL PICCANTE
Tigerräkor i het vitlöksolja och färsk chili.
Huvudrätter – Välj en av följande per person
-
1. CANNELLONI RIPIENI AI SPINACI E FUNGHI
Svamp- och spenatfylld cannelloni med vegansk basilikapesto toppad med semitorkade tomater, rucola och limedressing, gratineras i vedugnen. VEGANSK
-
2. TORTELLONI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO
Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.
-
3. OSSOBUCO DI VITELLO
Bräserat kalvlägg med vitt vin och tomater. Serveras med gremolata och saffransrisotto.
-
4. CACIUCCO ALLA IL FORNO
Fiskgryta med dagens fisk, blåmusslor och handskalade räkor serveras med saffransaioli och potatis.
Dessert
-
CAFFÉ E TIRAMISU
Tiramisu med bryggkaffe.
-
CAFFÉ E SORBETTO
Sorbet med bryggkaffe.
-
VEGANSK CHOKLADKAKA
Serverad med en kula hallonsorbet, bryggkaffe.
Rekommenderat vinpaket: 250:- 1 glas vitt/rött till förrätt; 1 glas vitt/rött till huvudrätt.
-
3-rätters 650 :-
Varje gäst väljer en egen förrätt, varmrätt och dessert av följande.
Förrätt
-
1. FOCCACIA VEGANA FATTA IN CASA
Grillad hembakad foccacia med vegansk ricotta gjord på cashewnötter serveras med rostade hasselnötter samt tryffelhonung och rosmarin.
-
2. CARPACCIO DI FILETTO DI MANZO
Carpaccio med hasselnötskräm, ruccola, picklad rödlök, svarta taggiasca oliver, friterad jordärtskocka och riven Parmegiano Reggiano.
-
3. VITELLO TONNATO CLASSICO
Kallskuren kalvstek med tonfiskkräm och kapris.
Huvudrätter – Välj en av följande per person
-
1. FILETTO DI VITELLO ALLA GRIGILA
Kalvfilé på en bädd av spetskål serveras med tryffelsky, smörstekt svamp och mandelflarn. Vegansk
-
2. HALIBUT AL FORNO IN SALSA AL VINO BIANCO
Ugnsbakad hälleflundra med vitvinssås och salviaolja serveras med kokt kulpotatis och friterad grönkål.
-
3. GNOCCOLONI RIPIENI PESTO E NOCCIOLE
Veganska kroppkakor fyllda med pesto, rostade hasselnötter och friterad jordärtskocka.
Dessert
-
1. CAFFÉ E TIRAMISU
Tiramisu med bryggkaffe.
-
2. CAFFÉ E SORBETTO
Sorbet med bryggkaffe.
-
3. TORTINO AL CIOCCOLATO BIANCO E CARAMELLO E CAFFÉ
Vit chokladfondant serveras med hallonsorbet och färska hallon, bryggkaffe.
Rekommenderat vinpaket: 350:- 1 glas vitt/rött till förrätt; 1 glas vitt/rött till huvudrätt; 1 glas dessertvin.
-
4-rätters 750 :-
Varje gäst väljer en egen förrätt, mellanrätt, varmrätt och dessert av följande.
Förrätt
-
1. BURRATA SALVIA ASPARAGI E BURRO ROSOLATO
Handgjord delikatessmozzarella från Apulien, serveras med sparris, friterad salvia och brynt smör.
-
2. VITELLO TONNATO CLASSICO
Kallskuren kalvstek med tonfiskkräm och kapris.
-
3. CARPACCIO DI FILETTO DI MANZO
Carpaccio med hasselnötskräm, ruccola, picklad rödlök, svarta taggiasca oliver, friterad jordärtskocka och riven Parmegiano Reggiano.
Mellanrätt
-
TORTELLONI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO
Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.
Huvudrätter – Välj en av följande per person
-
1. FILETTO ALL’AMARONE
Grillad svensk oxfilétournedos med amaronesås, toppad med smörstekt svamp. Serveras med potatiskaka
-
2. HALIBUT AL FORNO IN SALSA AL VINO BIANCO
Ugnsbakad hälleflundra med vitvinssås och salviaolja serveras med kokt kulpotatis och friterad grönkål.
-
3. GNOCCOLONI RIPIENI PESTO E NOCCIOLE
Veganska kroppkakor fyllda med pesto, rostade hasselnötter och friterad jordärtskocka. Vegansk
Dessert
-
1. CAFFÉ E TIRAMISU
Tiramisu med bryggkaffe.
-
2. CAFFÉ E SORBETTO
Sorbet med bryggkaffe.
-
3. TORTINO AL CIOCCOLATO BIANCO E CARAMELLO E CAFFÉ
Vit chokladfondant serveras med hallonsorbet och färska hallon, bryggkaffe.
Rekommenderat vinpaket: 450:- 1 glas vitt/rött till förrätten, 1 glas vitt/rött till mellanrätten,
1 glas vitt/rött till huvudrätten.
Dessert
-
Kaffe, Espresso, Macchiato 36 :-
-
Cappuccino 49:-
-
Caffè latte 55:-
-
Dubbel Espresso / Macchiato 45 :-
-
Husets mörka chokladtryffel 65 :-
Kaffe
-
TIRAMISÙ 119 :-
Hemlagad Tiramisú: Savoiardikex i Mascarponecreme smaksatt med espresso och amaretto.
-
TORTINO AL CIOCCOLATO BIANCO E CARAMELLO 125 :-
Vit chokladfondant serveras med hallonsorbet och färska hallon.
-
CHOKLADBAKELSE 115 :-
Chokladbakelse serveras med rostade hasselnötter och vaniljglass.
-
PANNACOTTA CLASSICA 115 :-
Italiensk vaniljpudding med rårörda havtorn.
-
GELATO AL CIOCCOLATO 85 :-
Italiensk vaniljglass med chokladsås.
-
SORBETTO 89 :-
Två kulor sorbet. Fråga vad vi serverar idag.
-
FORMAGGI E VERDUZZO 185 :-
Osttallrik serverad med italiensk fikonmarmelad och ett glas verduzzo friulano
-
CAFFÉ E GRAPPA 149 :-
Enkel espresso med 2 cl Grappa di Amarone Riserva Pietro Zardini och en mörk chokladtryffel
Spritz (5 cl)
-
Aperol Spritz 145 :-
Aperol, Prosecco, soda, apelsinskiva
-
Limoncello Spritz 145 :-
Limoncello, Prosecco, soda, mynta, lime, citron
Malfy Gin Tonic 5cl
-
Original 169 :-
Malfy Gin Originale, tonic vatten, basil 169:-
-
Citron 169 :-
Malfy Citron Gin, tonic vatten, citron
-
Rosa 169 :-
Malfy Gin Rosa, tonic vatten
-
Bloody Orange 169 :-
Malfy Gin, apelsinskivor, chiliremsor
Cocktails
-
Dry Martini Classico 155:-
Gin, vermouth
-
No name 150 :-
Malfy Gin Originale, fläderlikör, citronsaft , jordgubbssirap
-
Espresso Martini 155 :-
Vodka, Kahlua, Espresso
-
Negroni Classico 139 :-
Campari, Martini Rosso, Gin
-
Italian 75 150 :-
Gin, Citronsaft , Prosecco
-
Bellini 129 :-
Prosecco, persikapuré
Vermouth Artigianale
-
Tenuta Tamburin 129 :-
Piemonte, 6 cl, serveras med ice och apelsinskivor
Alkoholfritt
-
Läsk och lättöl 39 :-
-
Peroni Libera Alkoholfri öl 60 :-
-
Brooklyn Special Effects Alkoholfri öl 57 :-
-
Alkoholfri Cider Päron 62 :-
-
Alkoholfritt Vin Bubbel/Vit/Rött 68 / 270 :-
Italiensk läsk
-
Lemonad / Apelsin / Granatäpple 55 :-
Fatöl – 40 cl
-
Birra Poretti 85 :-
Italiensk ljus lager (5,5%)
-
Nya Carnegie 105 :-
IPA 100 W (6,8%)
Öl på flaska
-
Carlsberg Hof 57 :-
(4,2%) 33cl
-
Staropramen Dark 72 :-
(4,4%) 33cl
-
Grimbergen Double Ambree 87 :-
(6,5%) 33cl
-
Peroni Nastro Azzurro Gluten Free 75 :-
(5,1%) 33cl
-
Birra Messina Cristalli di Sale 105 :-
Ofiltrerad Lager 50 cl (5%)
-
Peroni Doppio Malto Gran Riserva 135 :-
(6,5%) 500ml
Cider
-
Sommersby päron 67 :-
Kaffedrinkar – 5 cl
-
Evangelico kaffe 145 :-
Frangelico, Baileys, Kaffe
-
Gudfadern 145 :-
Whisky, Amaretto, Kaffe
-
Kaffe Amaretto 145 :-
Amaretto, kaffe
-
Espresso Martini 145 :-
Espresso, Vodka, Kahlúa
-
Kaffe Romano 145 :-
Galliano, Kahlua, kaffe
-
Irish Coffee 145 :-
Jameson, kaffe
-
Jamaican Kaffe 145 :-
Rom, Butterscotch, Kaffe
-
Kaffe Leonard Sachs 145 :-
Grand Marnier, Kahlua, Kaffe
-
Kaffe Karlsson 145 :-
Baileys, Cointreau, Kaffe
Spumante
-
Prosecco DOC Extra Dry 115 / 625 :-
Glera, Viticoltori La Delizia, Friuli
-
Rosignol Rosato Brut 135 / 675 :-
Rosignol Rosato Brut, (Corvina, Rondinella, Molinara) Pietro Zardini, Veneto
Vini Bianchi
Light and fresh
-
Terre di Mario Bianco 115 / 495 :-
Trebbiano & Chardonnay, NV, Marche
-
Ribolla Gialla 2022 129 / 515 :-
Viticoltori La Delizia, Friuli
Medium and fruity
-
Friulano 2021 140 / 575 :-
La Buse dal Lof, Friuli Colli Orientali
-
Sauvignon 2022 175 / 780 :-
La Buse dal Lof, Friuli Colli Orientali
Vini Rose
-
Pinot Grigio Blush 2021 149 / 670 :-
Viticoltori La Delizia, Friuli
Vini Rossi
Light Bodied
-
Terre di Mario Rosso 115 / 495 :-
Montepulciano & Sangiovese, NV, Marche
-
Langhe Nebbiolo 2021 169 / 695 :-
Cascina Rabaglio, Piemonte
Medium Bodied
-
Merlot 2021 140 / 630 :-
La Buse dal Lof, Friuli Colli Orientali
-
Dolcetto d´Alba 2021 150 / 600 :-
Cascina Rabaglio, Piemonte
Full Bodied
-
Barbera 2018 155 / 695 :-
Castello di Cigognola, Lombardia
-
Chianti Riserva 2019 175 / 785 :-
Colle Adimari, Toscana
Förrätter
-
PANE ALL´AGLIO 75 :-
Ungsbakat vitlöksbröd toppad med parmigiano reggiano
-
BURRATA SALVIA ASPARAGI E BURRO ROSOLATO 165 :-
Handgjord delikatessmozzarella från Apulien, serveras med sparris, friterad salvia och brynt smör.
-
CARPACCIO DI FILETTO DI MANZO 175 :-
Carpaccio med hasselnötskräm, ruccola, picklad rödlök, svarta taggiasca oliver, friterad jordärtskocka och riven Parmegiano Reggiano.
-
BRUSCHETTA AL PROSCIUTTO DI PARMA 165 :-
Grillad focaccia med stracciatella, hackad tomat, vitlök, olivolja, basilika och lök toppad med balsamicopärlor och Prosciutto di Parma 16 månader.
-
FOCCACIA VEGANA FATTA IN CASA 169 :-
Grillad hembakad foccacia med vegansk ricotta gjord på cashewnötter serveras med rostade hasselnötter samt tryffelhonung och rosmarin. (Vegansk)
-
ARANCINI DI RISO RIPIENI ALL´NDUJA 135 :-
Friterade risottobollar fyllda med nduja, salami och chili toppad med parmesan.
-
GAMBERI AL PICCANTE 155 :-
Tigerräkor i het vitlöksolja och färsk chili.
-
VITELLO TONNATO CLASSICO 175 :-
Kallskuren kalvstek med tonfiskkräm och kapris.
Italienska charcuterier
-
ANTIPASTO MISTO DELLA CASA (2 personer) 315 :-
Vårt urval av italienska charcuterier, ostar, inlagda grönsaker, oliver, tapenader och snacks.
-
ANTIPASTO MISTO DELLA CASA ( 3-5 personer) 550 :-
Vårt urval av italienska charcuterier, ostar, inlagda grönsaker, oliver, tapenader och snacks.
Pasta
-
FETTUCINE CON VITELLO E SALSA TARTUFATA 265 :-
Krämig tryffelpasta på fettucine med kalvfile, babyspenat och parmesan.
-
CANNELLONI RIPIENI AI SPINACI E FUNGHI (VEGANSK) 245 :-
Svamp och spenatfylld cannelloni med vegansk basilikapesto toppad med semitorkade tomater, rucola och limedressing, gratineras i vedugnen.
-
FETTUCCINE CON FILETTO E PANCETTA (BACON) IN SALSA ROSA 275 :-
Fettuccine med oxfilé, Parmigiano Reggiano, grönsaker samt salsa, toppas med knaperstekt bacon.
-
PAPPARDELLE ALL´ARRABIATA CON SALSICCIA (KORV) E BURRATA 245 :-
Pappardelle med arrabiata-tomatsås och salsiccia, toppad med burrata och hemgjord basilikapesto.
-
TORTELLONI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO 285 :-
Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.
-
LINGUINI ALLO SCOGLIO 275 :-
Linguni med tigerräkor, bläckfisk och blåmusslor i hummersås. Toppad med havskräfta.
-
RISOTTO AI FUNGHI E TARTUFO NERO 245 :-
Risotto med blandsvamp och svart tryffelcreme. Toppad med friterad grånkål och svart tryffel.
Pizza
Pizza
Extras
-
MARGHERITA 165 :-
San Marzano DOP tomatsås, buffelmozzarella, fior di latte, cocktailtomater och färsk basilika.
-
BOSCO DI PARMA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, champinjoner, cocktailtomater, rucola, prosciutto di Parma och Parmigiano Reggiano DOP.
-
VERDURE 185 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, grillad aubergin, zucchini, paprika, rödlök, cocktailtomater, chilitapenade, pesto och kronärtskockskräm.
-
QUATTRO FORMAGGI 185 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, taleggio, gorgonzola, Parmigiano Reggiano DOP, körsbärstomater och basilika
-
ALLA DIAVOLA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, salami, färsk chili, lök, pesto, körsbärtomater, vitlöksolja och pinjenötter.
-
SALSICCIA CON RICOTTA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, salsiccia, körsbärstomater, ricottaost, rödlök, pinjenötter, chili och basilka.
Il Classico
-
QUATTRO STAGIONI 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, tigerräkor, prosciutto di Parma, sardeller, kaprisbär och cocktailtomater.
-
POLLO DELLA CASA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, tryffelmarinerad kycklingfilé, pinjenötter, färsk spenat.
-
FILETTO DELLA CASA 205 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, oxfilé, kantareller, zucchini, grillad aubergine, rödlök, grön sparris, körsbärstomater, färska rosmarin, basilikacremè.
-
PESCATORA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, havets läckerheter, körsbärstomater, persilja, vitlökscremé.
-
N´DUJA 195 :-
San Marzano DOP tomatsås, buffelmozzarella, straciatella, rödlök, Parmigiano Reggiano, soltorkade tomater, oliver, N´duja (stark korv från Kalabrien).
Pizze Bianche
-
MORTADELLA 195 :-
Straciatella, siciliansk pistagecreme DOP, spenat, mortadella, Bologna IGP svarta taggiasca oliver, krossad pistage.
-
CHEVRE 185 :-
Fior di latte, chevreost, rödbetor, honung och valnötter.
-
FUNGHI E TARTUFO 195:-
Fior di latte, färska champinjoner, shiitakesvamp, tryffelvinägrett och basilika.
-
CARPACCIO 185 :-
Fior di latte, bresaola, rucola, Parmigiano Reggiano DOP, citron och olivolja.
-
LÖJROMSPIZZA 275 :-
Fior di latte, löjrom, picklad rödlök, jordärtskocka och creme fraiche.
Extras
VEGANOST FINNS SOM ALTERNATIV.
FRÅGA OSS OM GLUTENFRI PIZZABOTTEN. (extra 35:-)
Varmrätter
-
OSSOBUCO DI VITELLO 295 :-
Bräserat kalvlägg med vitt vin och tomater. Serveras med gremolata och saffransrisotto.
-
FILETTO ALL’AMARONE 425 :-
Grillad svensk oxfilétournedos med amaronesås, toppad med smörstekt svamp. Serveras med potatiskaka.
-
FILETTO DI VITELLO ALLA GRIGILA 325 :-
Kalvfilé på en bädd av spetskål serveras med tryffelsky, smörstekt svamp och mandelflarn.
-
HALIBUT AL FORNO N SALSA AL VINO BIANCO 385 :-
Ugnsbakad hälleflundra med vitvinssås och salviaolja serveras med kokt kulpotatis och friterad grönkål.
-
CACIUCCO ALLA IL FORNO 295 :-
Fiskgryta med dagens fisk, blåmusslor och handskalade räkor serveras med saffransaioli och potatis.
-
GNOCCOLONI RIPIENI PESTO E NOCCIOLE 275 :-
Veganska kroppkakor fyllda med pesto, rostade hasselnötter och friterad jordärtskocka.(Vegansk)
Barnmeny
Pasta
-
Spaghetti al Olio d’Oliva e Parmiggiano 79 :-
Med olivolja och parmesan
-
Spaghetti al Pomodoro e Basilico 85:-
Med tomatsås och basilika
-
Spaghetti alla Bolognese 89 :-
Med köttfärssås
Pizza
-
Margherita 85 :-
Mozzarella Fior di Latte, tomatsås, basilika
-
Vesuvio 95 :-
Mozzarella Fior di Latte, tomatsås, Parmaskinka
-
Capricciosa 95 :-
Mozzarella Fior di Latte, tomatsås, Parmaskinka, svarta oliver, champinjoner
Kött på spett
-
Spiedino di Pollo 95 :-
Kycklingspett med pommes och grönsallad
-
Spiedino di Manzo 95 :-
Oxfiléspett med pommes och grönsallad
Stora sällskap
Här presenterar vi ett antal fasta menyer, allt för att ert sällskap ska få maten serverad samtidigt.
Alla väljer samma meny men kan i den välja olika altenativ.
-
2-rätters 395 :-
Varje gäst väljer en egen varmrätt och dessert av följande.
Huvudrätter – Välj en av följande per person
-
1. CANNELLONI RIPIENI AI SPINACI E FUNGHI
Svamp- och spenatfylld cannelloni med vegansk basilikapesto toppad med semitorkade tomater, rucola och limedressing, gratineras i vedugnen. VEGANSK
-
2. TORTELLONI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO
Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.
-
3. OSSOBUCO DI VITELLO
Bräserat kalvlägg med vitt vin och tomater. Serveras med gremolata och saffransrisotto.
-
4. CACIUCCO ALLA IL FORNO
Fiskgryta med dagens fisk, blåmusslor och handskalade räkor serveras med saffransaioli och potatis.
Dessert – Välj en av följande per person
-
CAFFÉ E TIRAMISU
Tiramisu med bryggkaffe.
-
CAFFÉ E SORBETTO
Sorbet med bryggkaffe.
-
VEGANSK CHOKLADKAKA
Serverad med en kula hallonsorbet, bryggkaffe.
-
3-rätters 550 :-
Varje gäst väljer en egen förrätt, varmrätt och dessert av följande.
Förrätter – Välj en av följande per person
-
1. FOCCACIA VEGANA FATTA IN CASA
Grillad hembakad foccacia med vegansk ricotta gjord på cashewnötter serveras med rostade hasselnötter samt tryffelhonung och rosmarin. (Vegansk)
-
2. BURRATA SALVIA ASPARAGI E BURRO ROSOLATO
Handgjord delikatessmozzarella från Apulien, serveras med sparris, friterad salvia och brynt smör.
-
2. GAMBERI AL PICCANTE
Tigerräkor i het vitlöksolja och färsk chili.
Huvudrätter – Välj en av följande per person
-
1. CANNELLONI RIPIENI AI SPINACI E FUNGHI
Svamp- och spenatfylld cannelloni med vegansk basilikapesto toppad med semitorkade tomater, rucola och limedressing, gratineras i vedugnen. VEGANSK
-
2. TORTELLONI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO
Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.
-
3. OSSOBUCO DI VITELLO
Bräserat kalvlägg med vitt vin och tomater. Serveras med gremolata och saffransrisotto.
-
4. CACIUCCO ALLA IL FORNO
Fiskgryta med dagens fisk, blåmusslor och handskalade räkor serveras med saffransaioli och potatis.
Dessert
-
CAFFÉ E TIRAMISU
Tiramisu med bryggkaffe.
-
CAFFÉ E SORBETTO
Sorbet med bryggkaffe.
-
VEGANSK CHOKLADKAKA
Serverad med en kula hallonsorbet, bryggkaffe.
Rekommenderat vinpaket: 250:- 1 glas vitt/rött till förrätt; 1 glas vitt/rött till huvudrätt.
-
3-rätters 650 :-
Varje gäst väljer en egen förrätt, varmrätt och dessert av följande.
Förrätt
-
1. FOCCACIA VEGANA FATTA IN CASA
Grillad hembakad foccacia med vegansk ricotta gjord på cashewnötter serveras med rostade hasselnötter samt tryffelhonung och rosmarin.
-
2. CARPACCIO DI FILETTO DI MANZO
Carpaccio med hasselnötskräm, ruccola, picklad rödlök, svarta taggiasca oliver, friterad jordärtskocka och riven Parmegiano Reggiano.
-
3. VITELLO TONNATO CLASSICO
Kallskuren kalvstek med tonfiskkräm och kapris.
Huvudrätter – Välj en av följande per person
-
1. FILETTO DI VITELLO ALLA GRIGILA
Kalvfilé på en bädd av spetskål serveras med tryffelsky, smörstekt svamp och mandelflarn. Vegansk
-
2. HALIBUT AL FORNO IN SALSA AL VINO BIANCO
Ugnsbakad hälleflundra med vitvinssås och salviaolja serveras med kokt kulpotatis och friterad grönkål.
-
3. GNOCCOLONI RIPIENI PESTO E NOCCIOLE
Veganska kroppkakor fyllda med pesto, rostade hasselnötter och friterad jordärtskocka.
Dessert
-
1. CAFFÉ E TIRAMISU
Tiramisu med bryggkaffe.
-
2. CAFFÉ E SORBETTO
Sorbet med bryggkaffe.
-
3. TORTINO AL CIOCCOLATO BIANCO E CARAMELLO E CAFFÉ
Vit chokladfondant serveras med hallonsorbet och färska hallon, bryggkaffe.
Rekommenderat vinpaket: 350:- 1 glas vitt/rött till förrätt; 1 glas vitt/rött till huvudrätt; 1 glas dessertvin.
-
4-rätters 750 :-
Varje gäst väljer en egen förrätt, mellanrätt, varmrätt och dessert av följande.
Förrätt
-
1. BURRATA SALVIA ASPARAGI E BURRO ROSOLATO
Handgjord delikatessmozzarella från Apulien, serveras med sparris, friterad salvia och brynt smör.
-
2. VITELLO TONNATO CLASSICO
Kallskuren kalvstek med tonfiskkräm och kapris.
-
3. CARPACCIO DI FILETTO DI MANZO
Carpaccio med hasselnötskräm, ruccola, picklad rödlök, svarta taggiasca oliver, friterad jordärtskocka och riven Parmegiano Reggiano.
Mellanrätt
-
TORTELLONI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO
Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.
Huvudrätter – Välj en av följande per person
-
1. FILETTO ALL’AMARONE
Grillad svensk oxfilétournedos med amaronesås, toppad med smörstekt svamp. Serveras med potatiskaka
-
2. HALIBUT AL FORNO IN SALSA AL VINO BIANCO
Ugnsbakad hälleflundra med vitvinssås och salviaolja serveras med kokt kulpotatis och friterad grönkål.
-
3. GNOCCOLONI RIPIENI PESTO E NOCCIOLE
Veganska kroppkakor fyllda med pesto, rostade hasselnötter och friterad jordärtskocka. Vegansk
Dessert
-
1. CAFFÉ E TIRAMISU
Tiramisu med bryggkaffe.
-
2. CAFFÉ E SORBETTO
Sorbet med bryggkaffe.
-
3. TORTINO AL CIOCCOLATO BIANCO E CARAMELLO E CAFFÉ
Vit chokladfondant serveras med hallonsorbet och färska hallon, bryggkaffe.
Rekommenderat vinpaket: 450:- 1 glas vitt/rött till förrätten, 1 glas vitt/rött till mellanrätten,
1 glas vitt/rött till huvudrätten.
Dessert
Dessert
-
Kaffe, Espresso, Macchiato 36 :-
-
Cappuccino 49:-
-
Caffè latte 55:-
-
Dubbel Espresso / Macchiato 45 :-
-
Husets mörka chokladtryffel 65 :-
Kaffe
-
TIRAMISÙ 119 :-
Hemlagad Tiramisú: Savoiardikex i Mascarponecreme smaksatt med espresso och amaretto.
-
TORTINO AL CIOCCOLATO BIANCO E CARAMELLO 125 :-
Vit chokladfondant serveras med hallonsorbet och färska hallon.
-
CHOKLADBAKELSE 115 :-
Chokladbakelse serveras med rostade hasselnötter och vaniljglass.
-
PANNACOTTA CLASSICA 115 :-
Italiensk vaniljpudding med rårörda havtorn.
-
GELATO AL CIOCCOLATO 85 :-
Italiensk vaniljglass med chokladsås.
-
SORBETTO 89 :-
Två kulor sorbet. Fråga vad vi serverar idag.
-
FORMAGGI E VERDUZZO 185 :-
Osttallrik serverad med italiensk fikonmarmelad och ett glas verduzzo friulano
-
CAFFÉ E GRAPPA 149 :-
Enkel espresso med 2 cl Grappa di Amarone Riserva Pietro Zardini och en mörk chokladtryffel
Dryck
Spritz (5 cl)
-
Aperol Spritz 145 :-
Aperol, Prosecco, soda, apelsinskiva
-
Limoncello Spritz 145 :-
Limoncello, Prosecco, soda, mynta, lime, citron
Malfy Gin Tonic 5cl
-
Original 169 :-
Malfy Gin Originale, tonic vatten, basil 169:-
-
Citron 169 :-
Malfy Citron Gin, tonic vatten, citron
-
Rosa 169 :-
Malfy Gin Rosa, tonic vatten
-
Bloody Orange 169 :-
Malfy Gin, apelsinskivor, chiliremsor
Cocktails
-
Dry Martini Classico 155:-
Gin, vermouth
-
No name 150 :-
Malfy Gin Originale, fläderlikör, citronsaft , jordgubbssirap
-
Espresso Martini 155 :-
Vodka, Kahlua, Espresso
-
Negroni Classico 139 :-
Campari, Martini Rosso, Gin
-
Italian 75 150 :-
Gin, Citronsaft , Prosecco
-
Bellini 129 :-
Prosecco, persikapuré
Vermouth Artigianale
-
Tenuta Tamburin 129 :-
Piemonte, 6 cl, serveras med ice och apelsinskivor
Alkoholfritt
-
Läsk och lättöl 39 :-
-
Peroni Libera Alkoholfri öl 60 :-
-
Brooklyn Special Effects Alkoholfri öl 57 :-
-
Alkoholfri Cider Päron 62 :-
-
Alkoholfritt Vin Bubbel/Vit/Rött 68 / 270 :-
Italiensk läsk
-
Lemonad / Apelsin / Granatäpple 55 :-
Fatöl – 40 cl
-
Birra Poretti 85 :-
Italiensk ljus lager (5,5%)
-
Nya Carnegie 105 :-
IPA 100 W (6,8%)
Öl på flaska
-
Carlsberg Hof 57 :-
(4,2%) 33cl
-
Staropramen Dark 72 :-
(4,4%) 33cl
-
Grimbergen Double Ambree 87 :-
(6,5%) 33cl
-
Peroni Nastro Azzurro Gluten Free 75 :-
(5,1%) 33cl
-
Birra Messina Cristalli di Sale 105 :-
Ofiltrerad Lager 50 cl (5%)
-
Peroni Doppio Malto Gran Riserva 135 :-
(6,5%) 500ml
Cider
-
Sommersby päron 67 :-
Kaffedrinkar – 5 cl
-
Evangelico kaffe 145 :-
Frangelico, Baileys, Kaffe
-
Gudfadern 145 :-
Whisky, Amaretto, Kaffe
-
Kaffe Amaretto 145 :-
Amaretto, kaffe
-
Espresso Martini 145 :-
Espresso, Vodka, Kahlúa
-
Kaffe Romano 145 :-
Galliano, Kahlua, kaffe
-
Irish Coffee 145 :-
Jameson, kaffe
-
Jamaican Kaffe 145 :-
Rom, Butterscotch, Kaffe
-
Kaffe Leonard Sachs 145 :-
Grand Marnier, Kahlua, Kaffe
-
Kaffe Karlsson 145 :-
Baileys, Cointreau, Kaffe
Vin
Spumante
-
Prosecco DOC Extra Dry 115 / 625 :-
Glera, Viticoltori La Delizia, Friuli
-
Rosignol Rosato Brut 135 / 675 :-
Rosignol Rosato Brut, (Corvina, Rondinella, Molinara) Pietro Zardini, Veneto
Vini Bianchi
Light and fresh
-
Terre di Mario Bianco 115 / 495 :-
Trebbiano & Chardonnay, NV, Marche
-
Ribolla Gialla 2022 129 / 515 :-
Viticoltori La Delizia, Friuli
Medium and fruity
-
Friulano 2021 140 / 575 :-
La Buse dal Lof, Friuli Colli Orientali
-
Sauvignon 2022 175 / 780 :-
La Buse dal Lof, Friuli Colli Orientali
Vini Rose
-
Pinot Grigio Blush 2021 149 / 670 :-
Viticoltori La Delizia, Friuli
Vini Rossi
Light Bodied
-
Terre di Mario Rosso 115 / 495 :-
Montepulciano & Sangiovese, NV, Marche
-
Langhe Nebbiolo 2021 169 / 695 :-
Cascina Rabaglio, Piemonte
Medium Bodied
-
Merlot 2021 140 / 630 :-
La Buse dal Lof, Friuli Colli Orientali
-
Dolcetto d´Alba 2021 150 / 600 :-
Cascina Rabaglio, Piemonte
Full Bodied
-
Barbera 2018 155 / 695 :-
Castello di Cigognola, Lombardia
-
Chianti Riserva 2019 175 / 785 :-
Colle Adimari, Toscana
Är ni ett större sällskap?
För sällskap om 10 personer eller fler så har vi flera sällskapsmenyer ni kan ta del av. Alla i sällskapet enas om en meny men kan i den välja olika alternativ.
Skicka en bokningsförfrågan
För större sällskap behöver vi manuellt lägga in er bokning. Vänligen använd knappen nedan för att komma till ett bokningsformulär eller maila oss på adressen nedan.
Jobba med oss på den trevligaste italienska restaurangen i Uppsala
Vi söker just nu personal som vill jobba på heltid och anta sig nya utmaningar. Välkommen att skicka in ditt CV till epostadressen nedan eller använd knappen för att komma till ett formulär!
- ilfornoitaliano@hotmail.com
Italienska viner
Italienska viner är gjorda för italiensk mat. De två går hand i hand, och likt ett äktenskap förstärker de varandra. På Il Forno Italiano har vi ett fantastiskt stort sortiment av magnifika italienska viner såsom Amarone, Barolo, Brunello, Ripasso, Chianti m.m.
Gå inte miste om kommande evenemang
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera för att hålla dig uppdaterad om de kommande evenemangen som Wine Maker’s Dinner, vinprovningar och menybyten på Il Forno Italiano i Uppsala.
FAQ
Vanliga frågor
Take away
Har ni take away pizza och pasta i uppsala?
Ja, vi har take away pizza och pasta inom Uppsala. Ni kan enkelt beställa take away för upphämtning via denna länk!
Hur lång tid innan bör jag beställa för take away?
För mindre beställningar, upp till 1000 kr, kan ni beställa direkt från vår hemsida och hämta upp maten inom 30-40 minuter. För större beställningar hade det varit bra att få in beställningen en dag innan så att vi har tid att förbereda allt.
Har ni hemleverans av take away?
Nej tyvärr erbjuder vi inte hemleverans men ni är välkomna att beställa via denna länk så kan ni välja vilken tid ni vill komma förbi restaurangen och hämta maten.
Mat
Vilken typ av italiensk mat serverar ni?
Vi vill ge er en genuin Italiensk matupplevelse även om vi befinner oss långt norr om Italien! Vi arbetar uteslutande med de bästa råvarorna och hanterar dem varsamt.
I Italien har varje region en stark mattradition med egna specialiteter, både när det gäller mat och vin.
I söder är man mest känd för sin spagetti. Bologna har sina tortelloni och i Milano kan du njuta av olika risottorätter. Napoli räknas som moderstaden för pizza. Välj gärna ett gott vin från vår genomarbetade vinlista för en fulländad Italiensk matupplevelse.
Vi serverar det bästa från dessa utvalda delarna av Italien!
Tar ni emot kontanter?
Vi tar dessvärre inte emot betalningar med kontanter.
Har ni glutenfri pasta / Pizza?
Ja, vi kan erbjuda glutenfri pasta som Fettucine con Filetto, Fettucine con Pollo, Linguini allo Scoglio, Pappardelle all´arrabbiata, Risotto. All pizza går att göra glutenfri.
Har ni veganska alternativ?
Vi har flera italienska veganska rätter som bruschetta, canneloni med basilikapesto, svampgnocchi, vegansk pizza (vi har veganost) och även sorbet.
Vilken typ av pizza serverar ni?
Vi serverar romersk pizza på Il Forno Italiano, med tunn och krispig deg.
Vilken typ av pasta serverar ni?
Vi serverar färsk pasta levererad till oss veckovis från vår samarbetspartner i Stockholm.
Större sällskap
Hur bokar jag bord för större sällskap?
Vill ni boka för större sällskap kan ni använda er av denna länk för att komma till ett formulär, alternativt att maila oss på boka@ilfornoitaliano.se med ert önskade datum, tid och antal gäster.
Hur stora sällskap kan ni ta emot?
Vi serverar ofta stora sällskap mellan 10 och upp till kapacitet av 120 sittande gäster.
Kan man abonnera restaurangen för speciella evenemang?
Ni kan absolut abonnera restaurangen för bröllop, examen eller liknande evenemang.
Här har vi möjlighet att skräddarsy en meny efter era önskemål. Kontakta oss så ordnar vi ett möta för att se vad vi kan erbjuda er.
Vilka typer av evenemang anordnar ni?
På Il Forno Italiano i Uppsala anordnar vi regelbundet:
- Wine Maker’s Dinner.
- Öppnandet och provandet av hela parmesanhjul.
- Avsmakning av olivolja.
- Vinprovningar.
- Grappaprovningar.
Anordnar ni vinprovningar i Uppsala?
Vi anordnar regelbundet Wine Maker’s Dinner, öppnandet samt tillfälle att prova parmesanhjul, olivoljeprovning, vinprovningar och grappaprovning. Allt detta på Il Forno Italiano i Uppsala.
Övrigt
Serverar ni både lunch och middag?
På söndagar öppnar vi kl. 13 och serverar då à la carte. Resterande veckan öppnar för middag kl. 16!
Hur kommer jag till Il Forno Italiano?
Om ni åker från Stockholm eller Arlanda kan ni enkelt nå Il Forno Italiano genom att promenera i ca 20 minuter längs Fyrisån, alternativt förbi Uppsala Domkyrka och genom Universitetsparken.
Serverar ni enbart Italienska viner?
Ja vi är specialiserade på Italienska viner och vi gillar verkligen att prova annorlunda och nya druvor, stilar och kvaliteter. Vi ger prioritet till mindre, familjeägda vinmakare som producerar mindre kvantiteter. För ett större fokus på kvaliteten av vinet.
Vilka typer av evenemang anordnar ni?
På Il Forno Italiano i Uppsala anordnar vi regelbundet:
- Wine Maker’s Dinner.
- Öppnandet och provandet av hela parmesanhjul.
- Avsmakning av olivolja.
- Vinprovningar.
- Grappaprovningar.
Vad betyder Il Forno Italiano?
Il Forno Italiano betyder den Italienska ugnen.
Vilken typ av pizzaugn har ni?
Vi bakar vår pizza i en vedugn.
Säljer ni presentkort?
Ja vi säljer presentkort, ni är välkomna förbi restaurangen när vi har öppet. Ni kan även beställa kortet via denna länk under kategorin presentkort. Kortet levereras hem till er inom 3-4 arbetsdagar.
När öppnade Il Forno Italiano?
Il Forno Italiano slog upp dörrarna först 2003 och kallades då Il Forno a Legna. Med nytt ägarskap, samma som idag, bytte vi namn till Il Forno Italiano. Namnbytet ägde rum för att vi bedömer detta som ett lämpligt namn för en restaurang som menar att servera den bästa Italienska kulinariska upplevelsen i Uppsala.